POZDRAVLJENI na spletnih straneh GLOBALNIH INVESTICIJ


Ministrstvo za Finance

MGRT

SPIRIT

SURS

FURS

Ajpes

GURS

UMAR

SPIRIT: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije

Novice

Novice

Novice


20/02/2018 12:00 AM
Trajnostna strateška transformacija poslovanja postaja nuja tudi za slovenska podjetja
Trajnostna uspešnost daje enakovreden poudarek družbeni, okoljski in ekonomski uspešnosti, vse tri pa morajo biti domišljeno načrtovane in usklajene ter podprte z dobro komunikacijo, saj le tako lahko vodijo v finančno uspešnost podjetja, je bilo slišati na konferenci, ki je pod okriljem SPIRIT Slovenija in skupnosti Goodbiz prejšnji teden potekala v Ljubljani. Več kot 150 udeležencev je prisluhnilo mnenjem različnih strokovnjakov o tem, zakaj in kako je nujno investirati bolje za boljši jutri ter dobrim praksam podjetij, ki so se že podala na pot trajnostne strateške transformacije, predstavilo pa se jim je tudi šest mladih podjetij z družbenim učinkom iz programa Goodbiz.
16/02/2018 12:00 AM
Objavljen seznam skupinskih nastopov na sejmih v tujini s področja lesno predelovalne industrije v 2018 in 2019
Javna agencija SPIRIT Slovenija je danes objavila seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini s področja lesno-predelovalne industrije, ki jih bo organizirala v letih 2018 in 2019.
14/02/2018 12:00 AM
Predstavnica Alibaba Cloud na delovnem obisku na SPIRIT Slovenija
Danes se je na delovnem sestanku na SPIRIT Slovenija mudila Eva Zhang, predstavnica podjetja Alibaba Cloud s sedežem v Veliki Britaniji v Londonu, ki je s strani kitajske vlade zadolženo za širitev poslovanja v državah šestnajsterice, zaradi črpanja fonda mehanizma CM China – CEEC 16+1.
12/02/2018 12:00 AM
SPIRIT Slovenija vabi na 1. mednarodno konferenco o trajnostnem poslovanju podjetij »Investirajmo bolje, da bo dobro vsem«
Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s skupnostjo Goodbiz organizira mednarodno konferenco z naslovom »Investirajmo bolje, da bo dobro vsem«, namenjeno podjetjem, ki prisegajo na trajnostno rast in razvoj. Srečanje s podjetji, ki si s svojim poslovanjem prizadevajo za boljše družbene in okoljske učinke ter s tem spreminjajo svet na bolje, bo v četrtek, 15. februarja 2018, od 16. do 19. ure, v beli dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani.
07/02/2018 12:00 AM
Arabski trg zdravstvene oskrbe predstavlja priložnost za slovenska podjetja
SPIRIT Slovenija tudi letos nadaljuje s skupinskimi predstavitvami slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini. Tako je pred kratkim na pobudo slovenskih podjetij prvič organiziral skupinski nastop na sejmu ARAB HEALTH 2018 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih, ki velja za največji specializirani sejem medicinske opreme, medicinskih pripomočkov, zdravil in zdravstvenih storitev na arabskem polotoku.
07/02/2018 12:00 AM
Podjetja s tujim kapitalom v Sloveniji za leto 2018 napovedujejo rast in širitev poslovanja
Podjetja v tuji lasti večinoma rastejo hitreje od slovenskega povprečja, tako po prihodkih od prodaje, kot tudi izvozu, številu zaposlenih in dodani vrednosti na zaposlenega. V zadnjem letu je podjetje s tujim kapitalom v povprečju ustvarilo 3.444 EUR več dodane vrednosti na zaposlenega kot domače podjetje iz iste panoge in z enako produktivnostjo leta 2015, je bilo danes slišati na predstavitvi rezultatov najnovejše raziskave o zaznavah slovenskega poslovnega okolja med tujimi investitorji, ki jo za SPIRIT Slovenija že deseto leto zapored pripravlja Center za mednarodne odnose (CMO) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Kot ključni prednosti Slovenije tuji investitorji še vedno ocenjujejo kakovostne in usposobljene kadre, pri poslovanju v naši državi pa jih najbolj ovirajo visoki stroški dela, rigidna delovna zakonodaja in neučinkovit sodni sistem.
06/02/2018 12:00 AM
Uspešna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu pohištvene industrije IMM Köln
Pred kratkim se je v nemškem v Kölnu na sejmu IMM, ki velja za enega največjih sejmov pohištvene industrije v Evropi, mednarodni poslovni javnosti predstavilo šest slovenskih podjetij. Ta svoj nastop ocenjujejo kot uspešen in menijo, da si z nastopom na tovrstnih sejmih utirajo nove poslovne poti, širijo prepoznavnost svojih blagovnih znamk in krepijo kredibilnost.
02/02/2018 12:00 AM
SPIRIT Slovenija danes objavil dva javna razpisa na področju podpornega okolja podjetništvu
Javna agencija SPIRIT Slovenija je danes v Uradnem listu objavila dva javna razpisa, in sicer za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Sloveniji v letih od 2018 do 2019 ter za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 - SPOT REGIJE 2018-2022 - za 3 regije.
26/01/2018 12:00 AM
SPIRIT Slovenija obiskali predstavniki največje komercialne banke na Kitajskem
Danes se je na obisku na SPIRIT Slovenija mudila delegacija predstavnikov ICBC – Industrial and Commercial Bank of China, največje komercialne banke na Kitajskem, ki je pred kratkim ustanovila svoje predstavništvo na Dunaju. Z agencijo želijo vzpostaviti partnerstvo za podporo prihodnjim investicijskim projektom, ki bi omogočili povečanje trgovinskih in investicijskih aktivnosti med Slovenijo in Kitajsko
26/01/2018 12:00 AM
Objavljen seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini v letu 2018
SPIRIT Slovenija je danes objavil seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini.
16/01/2018 12:00 AM
Šest slovenskih podjetij na sejmu pohištvene industrije IMM Köln
SPIRIT Slovenija letos prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu IMM, ki med 15. in 21. januarjem 2018 poteka v Kölnu v Nemčiji. Na njem se na 114 m2 razstavnega prostora pod okriljem agencije predstavlja šest slovenskih podjetij.
16/01/2018 12:00 AM
Veliko možnosti za krepitev slovensko francoskega sodelovanja
Medtem ko Francija že tradicionalno sodi med pet najpomembnejših slovenskih trgovinskih partneric, v ospredju je predvsem avtomobilska industrija, pa Slovenija za številna francoska podjetja še vedno ostaja precejšnja neznanka, predvsem zaradi svoje majhnosti, je bilo slišati na današnji francosko slovenski konferenci o krepitvi medsebojnega sodelovanja v Ljubljani.
01/12/2017 12:00 AM
London danes gostil slovensko investicijsko konferenco
Pod okriljem SPIRIT Slovenija, Britansko-slovenske gospodarske zbornice in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je danes v Londonu potekala investicijska konferenca. Na njej so britanskim investitorjem predstavili slovensko poslovno in investicijsko okolje, priložnosti v posameznih sektorjih in primere dobrih praks.
28/11/2017 12:00 AM
Slovenska podjetja uspešna na poslovnem srečanju Forum Agenti 2017 v Milanu
Pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija in partnerjev se je med 23. in 25. novembrom 2017 v Milanu mudila delegacija predstavnikov desetih slovenskih podjetij, ki se je na mednarodnem B2B dogodku Forum Agenti Milano uspešno srečala z italijanskimi trgovskimi agenti in zastopniki.
27/11/2017 12:00 AM
Slovenska podjetja pod okriljem SPIRIT Slovenija na poslovnem forumu v Budimpešti
V okviru investicijske strategije Kitajske za Centralno in Vzhodno Evropo (16+1) je danes v Budimpešti potekalo 6. srečanje predsednikov vlad držav Centralne in Vzhodne Evrope in Kitajske. Ob robu dogodka se je odvijalo poslovno srečanje za podjetja iz teh držav, ki so se ga pod okriljem SPIRIT Slovenija udeležili tudi predstavniki več kot 20 slovenskih podjetij.
24/11/2017 12:00 AM
Izbranih in nagrajenih deset najbolj perspektivnih dijaških podjetniških idej
Včeraj je bilo v okviru skupnega projekta javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniška sklada (SPS) »Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj,« izbranih in nagrajenih deset najbolj perspektivnih dijaških podjetniških idej. Najboljše ekipe so prejele 500 EUR za nadaljnji razvoj svoje podjetniške ideje, januarja prihodnje leto pa bodo na srečanju, na katerem bodo ekipe poročale o stanju svojega projekta, napredku v zadnjih dveh mesecih ter viziji prihodnjega razvoja, izbrali tri najbolj perspektivne ter jih še dodatno nagradili.
20/11/2017 12:00 AM
Slovenska navtična podjetja uspešna v Amsterdamu
Pred kratkim se je v Amsterdamu zaključil 30. sejem navtične industrije in opreme METS (Marine Equipment Trade Show), ki velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu. Na njem je svoje izdelke in storitve uspešno predstavljalo tudi 20 slovenskih navtičnih podjetij.
20/11/2017 12:00 AM
Uspešna srečanja slovenskih prehrambnih podjetij s ključnimi francoskimi kupci
V Parizu so se pred kratkim zaključila individualna srečanja petih slovenskih prehrambnih podjetij s ključnimi francoskimi kupci, veletrgovci, distributerji, centralnimi nabavami za trgovine na drobno, specializiranimi trgovskimi verigami, delikatesami in uvozniki. Udeležena slovenska podjetja so bila s pogovori izjemno zadovoljna, saj je povpraševanje potencialnih francoskih poslovnih partnerjev po njihovih izdelkih bistveno preseglo njihova pričakovanja.
16/11/2017 12:00 AM
Najboljši tuji investitorji so podjetja Titus, Isokon, LPKF in Kuehne + Nagel
Javna agencija SPIRIT Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje investitorje, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Nagrado Invest Slovenia FDI Award so na današnji večerni prireditvi v Dvorani pod zvezdami v ljubljanskem Lutkovnem gledališču prejela štiri podjetja: Titus, d. o. o., Dekani, v kategoriji najboljši zaposlovalec v regiji; Isokon, d. o. o., Slovenske Konjice, v kategoriji dolgoročna prisotnost v regiji; LPKF, d. o. o., v kategoriji raziskovalno-razvojna naravnanost in odlični poslovni rezultati ter Kuehne + Nagel, d. o. o., v kategoriji logistični center.
16/11/2017 12:00 AM
Nova knjiga o družinskem podjetništvu v Sloveniji
EY Slovenija predstavlja že četrto knjigo o družinskem podjetništvu v Sloveniji. Več družinskih podjetij se trenutno sooča z izzivi prenosa lastništva in upravljanja na drugo generacijo, za zmanjševanje tveganja lahko podjetja sestavijo družinsko ustavo. S podporo Javne agencije SPIRIT Slovenija bo knjiga skupaj s prvimi tremi izdajami odslej dostopna tudi v slovenskih knjižnicah, s čimer zbirka postaja del slovenske nacionalne identitete.

Vas kaj zanima?
VPRAŠAJTE


POGOJI UPORABE: Podatki ali algoritmi morda vsebujejo napake, grafikoni so zgolj simboličnega, informativnega značaja. Uporba portala je izključno na lastno odgovornost!